top of page

Bota bakfyllan - tips som kan hjälpa
Festade du som ett djur i går? Eller förstår du inte vad som kan ha hänt men är rimligt säker på att du frångick vårt beprövade begrepp om "VARANNAN vin" redan innan huvudrätten? Var det värt det? Bra! Här kommer huskurerna som kanske kan hjälpa.
One to many?

BAKFYLLA, HANGOVER, DAGEN EFTER FESTEN - här kommer våra högst personliga råd och "rön"

 
  1. VÄTSKA - Inledde du kvällen med ett stort glas vatten? Bra. Men du hade behövt femt.... Alkohol ökar kissandet, och med detta far inte bara vätska men också viktiga mineraler, vitaminer (och vett?!) ut fortare än du kan stava till cabernet sauvignon. Och nu vaknar du upp torr som sahara på in och utsidan. Huden har fått förnamnet läderlappen och strupen känns sandig. Drick MYCKET vatten, gärna med vätskeersättning i. Kokosvatten balanserar vätskenivån och stimulerar nerverna (men vem fan har sånt hemma?!).

  2. KOLHYDRATSDEPÅERNA - Börja käka! Anledningen till att du förmodligen vaknar upp med en oförlåtlig huvudvärk stavas - gårdagens konsumtion, och den har minskat dina blodsockervärden idag. Hjärnan jobbar hårt nu med det lilla bränslet som finns i kroppen. Enligt forskare på Harvard är en ostmacka med mycket smör samt färskpressad apelsinjuice det bästa du kan boosta kroppen med. Om man kan tro på Harvard, fan vet - men värt ett försök? Ostbågar innehåller ost och fanta innehåller (spår av) apelsin? Pick your fights.

  3. VÄRKTABLETTER - Känns allt för jävla jävligt kan det vara behov för en antiinflammatorisk happy pill. Men se upp med paracetamol som inte ska vara bra i samband med eller när inpå alkoholintag. Men kom ihåg att bakismagen som redan kämpar nu, tackar dig ej.

  4. VITAMIN B6 - Det har visat sig att människor som får i sig B6 (som finns naturligt i tex mejeriprodukter, ägg och potatis - innan, under och efter festen får en mildare bakfylla. White russian i går, MAX via foodora i dag?

  5. LADDA KYLEN - Anna´s favorit är att fylla med smaksatt vatten (vatten utan något i smakar bara dålig andedräkt dagen efter) där gurka och citron är favoriten. Citronvatten och supervitaminen c-vitamin hjälper kroppen med förbränningen av skräpet i din kropp. Ett annat tips från coachen är att lägga en sheetmask i kylen, gör underverk på en fuktfattig hy men också på huvudvärk och svullnad. Sådant hittepå bryr sig inte killar om. Eller?

  6. FRUKT OCH BÄR - Kanske inte det du är allra mest sugen på nu. Men blåbär, avocado, banan och spenat innehåller alla magnesium och kalcium. Alla bidrar till att underlätta för kroppen att driva ut gifter och balansera dig. Värt? Ja.

  7. BIKARBONAT - Låter kanske inte så jävla gott. Det är det inte heller. Men en halv tesked i ett glas vatten som du sveper som om det vore i går hjälper till att balansera kroppens PH-nivå och ger cellerna ökad syresättning.

  8. FRISK LUFT - Visst är det lockande att ligga i sängen precis hela dagen. Men du kommer tacka oss om du snörar på dig skorna, drar på dig en hoodie och tar en släpig promenad. Sängen är tio gånger bättre efteråt. Och du, kan köpa Ben & Jerry´s på vägen hem?

  9. VILA - När vi dricker rubbar vi sömnen och sover betydligt sämre. Vila, vila och sov nu allt du kan. Snart är du på benen igen, och då kommer du ihåg - VARANNAN VIN hela kvällen.Puss, kram och krya på dig!

//Anna


bottom of page