top of page

Deiliga små svin

Alltså, det kan väl knappast bara vara vi?

Vi som längtar tillbaka till sol, sommar & chartreuse?


I somras ganska exakt dagen efter att vi vart färdiga med våra veckor där vi hållit öppet för Varbergs finest i hela 6 dagar i veckan (på ett och samma tappra crew ska tilläggas) så unnade vi oss en tur till Anna´s födelseort - Trosa.


Väl där checkade vi in på vad som på sin korta levnadstid i Trosa (de finns ett moderskepp i Årsta för den som har nära dit) - Två Små Svin B&B. Vi fick 3 av de 10 rummen som omfamnar poolen. Väl där dröjde det inte länge innan Thea skickat alla i poolen och Marelius försett oss med drinkar på Chartreuse. Definitivt värt en tur i sig själv. Bekvämt nog så ligger restaurangen bara knappa 10 meter från pool och rum, dit snubblade vi med enkelhet när solen kastat in handduken.


Nu borde vi ju ha tagit en massa bilder på maten, men är man dryckeskonisörer så är man. Och Marv skulle såklart vara värst och beställa in Chartreuse från det glada 70-talet och det spanska numera nerlagda klostret i Tarragona. Men maten, den går tusan inte av för hackor. Det är smörrebröd som gäller, för hela slanten. Vill man sedan skölja ner med något annat än snapslistan som är ungefär lika lång som vår vinlista (och ALLT kostar 25kr / cl, bara en sån sak) så har de såklart Tjeckisk iskall pilsner. DO NOT MISS OUT.


Hos Två Små Svin trivs alla svin som fisken i vattnet :)


Om ni nu tar turen till världens ände (jo det kallas faktiskt som så) då får ni inte heller missa Tre Små Rum där en helt fabulös konditor numera både bakar och driver B&B.


Missa inte heller stilikonernas hotell, legendariska Bomas. Checkar man in här så är man garanterad en upplevelse man sent ska glömma. Här skämmes och drömmes man bort till de grader, och før den som inte redan förstått det så är det MORE is less and only less som gäller här.Vart trivs Thea bäst? Ja inte fan är det på land i alla fall.

Nu väntar hösten och planläggningen av nästa kickoff, men också av nästa utbildningsresa. Vi jobbar ju trots allt med att underhålla en av Hallands skojsigaste vinlistor. Jobbar ni också med det bästa ni vet? Lyllos oss alla då!


Mer info om Två små svin hittar ni här: www.tvåsmåsvintrosa.se

Och snygga, dristiga och helt underbara Bomas här: www.bomans.se


Skål, tack och hej leverpastej.bottom of page