top of page

Malmö i glaset

Vi kom, vi skålade, vi segrade?

I veckan begav vi oss emot skånes hjärta - Malmö. Vi som i Lovisa, Casper, Anna o Marv. Målet med hela resan var provningen (som vi hellre skulle vilja kalla för en frikkin überintressant kurs) tillsammans med vår importör Terroir Vin.


Men som alla vet inget mål utan resan dit...


Väl framme drog Anna med oss raka vägen till Ruth´s, där serverar man allt från frukost till vinprovning (stating the obvious) och middag mellan 07-00. Inte konstigt att vi gillar. Svar nej. Dem har vin på tapp också, en jäkla massa, som du kan få halvkanna. Om du nu är en sånn som nöjer dig med sånt. Anyways. Inte vart - gå dit!

Casper satte styrningen direkt (klockan 11 reds.anm) och vi provade Ungersk orange och fjantigt god rosé från Lombardien IT. Noll besvikna.Sen började allt gå i ett rasande tempo, som det som regel gör när detta gänget är på tur. Vi spontande ner till Saluhallen, snubblade in hos PAPI´s bara för att bli bjudna (!?) på kökets bästa burrata tillsammans äkta italiensk spaghetti (japp vi snckar tjocklek och smält i munnen) och tomatsås. Svampravioli med tryffel, any takers? Ja ni fattar. En flarra rosé från... glömt. Men gott var det. Kanske mest för att vi hade känslan av att vi rymt till i Italien, i en timme. Vidare genom stan för att Marv och Casper skulle hinna til GENT`s tydligen V Ä R L D E N S bästa herrbutik, särskilt om man ska tro Marv som har en förkärlek för snorbra och äckelgod parfym. Till sist nådde vi äntligen fram, till Lovisas lycka, till Ramen To Biiru (Mikkeler sitt ramen-pläjs). Fram på kall bärs i frostade glas, en flaska sake och ja tro fan - RAMEN.


Mätta, salongs och glada var det så äntligen dags för Julie. Men snälla. Varför har vi inte hittat dit tidigare? Varför? Det visade sig Julie gillar att dricka ungefär ganska exakt det vi på Deilig gör. Flaskorna kom fram. Lovisa njöt i vinskåpet och Casper hojta SKÅL om vart annat.


Sen gick det fort(are), Casper tågade hemåt för att träffa goa gobbar i Göteborg och Anna vägrade gå och lägga sig. Prövade oss på ett bord på bästa Mutantur men de hade bestämt att de tatt sista serveringen redan vid 21 denna kväll så det får bli nästa gång. Pitstop på ett hål i väggen fin gin med ful tonic och dålig is serverade i vinglas men alla (utom Anna var gla för det), tillbaka till Ruths för magiskt bubbel och hem till MJ´s för en skånsk öl och ljugarbänk på hotellrummet. Puuuuh!


Rise and shine. Mj´S got you covered.


Dag två var dagen D, and did it not dissapoint. Vi kan inte tacka Terroir Vin och vår Simon för inbjudan. De stora orden räcker liksom inte till. Men ska vi summera det hela kort så pratades och smakades det mineraler / energier i 2 timmar utan paus. Och detta med en sådan inlevelse och närhet till ett nytt och utmanande tänk att vi alla bara ville rusa hem och dra fram alla studieböcker igen. Wow. Hatten av och tack!
Tack Malmö, tack Terroir och tack Deilig-gänget. Bra jäkla kombo är vi.


Avslutade absolut med att återvända till Ruth´s för lurre. Oäckligt alla stans.


PEACE, LOVE & pretty darn fine WINE <3


bottom of page