top of page

Vinskolan

Hur firar man inte 4 lillelördisar om man inte firar dem med oss och ett glas eller fem i handen? Det ska vi berätta - man firar inte alls. Trist. Typ dötrist. Så om du är en sånn som ogillar dötrist, så klickar du dig in under event eller trycker direkt HÄR och säkrar dig en stol, ett glas och ett riktigt gott snack i 4 onsdagar framåt.
Vi drar igång Onsdagen den 13 april (skärtorsdagen är alltså inte innan dagen efter så lugn, ni hinner alltså att fira gud och hans uppståndelse OCH välja riktig nattvard innan så sker). I fyra onsdagar ska vi skopa i er vin(kunskap), petitesser, viktigheter och fullständiga oriktigheter. Vi ska snacka kändisdruvor, klassiska områden, up n coming juicepläjses och inte minst - reda ut vilka som skall listas under kategorien wannabe-nevergonnabe (och stanna där!). Mitt i kursen blir det en ren och skär glasprovning, jaja du läste helt rätt - ni ska prova samma vin, och annat, i 4 kanske fem olika glas. Och förutom en provning av Riedels eminenta glas så blir det också en årgångsprovning, vintagesnack och en rejäl lathund i vinlagring (and what not to save for the future) och mycket mycket mer. Needles to say så reder vi såklart också ut skillnaden mellan naturvin, biodynamiskt odlat och eko - och vad är egentligen bäst för miljön och hälsan? Så dricker vi vin, för den goda sakens skull. Och avslutar hela kalajset med examen och tårta (och mer vin).

Det blir helt enkelt en sjuhelsikes vinresa, där Marelius är er reseledare och Anna er outröttlige turistguide.


Noll förkunskaper krävs. Efteråt ska du lätt kunna tysta den där besserwissen på nästa fest, välj vin med stil och säkerhet på bolaget, beställa som en elit från importörer och auktionskammare, veta vilket vin du ska lagra under sängen och vilket du direkt kan skänka till bättre behövande, vilken champagne som ska i mimosan och vilken som skall sprättas på bröllopsdagen. Med andra ord, du kommer bli en jäkel på att njuta livet!


Tack för ordet, hoppas vi ses!

PEACE, LOVE & WINE

//Anna & Marv


bottom of page