top of page

Vin från A till Å, vinskolan på Deilig

Vinskola, 4 kurstillfällen

  • Startar 9 feb.
  • 2 500 svenska kronor
  • Västra Vallgatan

Tillgängliga platser


Beskrivning av tjänsten

Vin från A till Å, VINSKOLA a´la Deilig 2023 blir året som du inte bara dricker gott (läs godare) nej, nu har vi bestämt att det också blir året som du lär dig VAD du dricker, vad du helst undviker och kanske vad du helt missat?! Vin från A till Å är för alla. Här krävs det inga förkunskaper, bara ett intresse eller en brinnande nyfikenhet - ja, det är faktiskt ett krav när vi tänker oss om. På slutet av kursen ska du ha så torrt på fötterna att du kan briljera med såväl nyttig som onyttig vinkunskap på ditt nästa middags-partaj, framförallt så ska du kunna strössla runt dig med kunskap som kan locka fler bortskrämda vinvänner att ansluta vår klubb - ja, det är faktiskt också ett krav när vi tänker oss om. För att kunskap är makt. Och har man fått makt får man också lov att vara snäll och bjussig. Låt stå! Marelius blir er kursledare och har valt att sätta sista bokstaven på kursen där hans eget alfabet slutar, nämligen vid Å som i A til Å på Norska (så vet ni det). Marelius är inte bara en diplomerad vin, te & sake-sommelier, han har också erfarenhet från restaurang och vinbarer världen över en gång kom han också 3:a i Sommemier NM. Han har hållt låda på lyxresort på Seychellerna, fine(st?) dining i Sydney, Michelin-stjärna i Trondheim och «hål-i-väggen» med kanske Skandinaviens bästa vinlista i Oslo. Det är tillsammans med honom som ni lugnt ska segla från A till Å. DAG 1 - Grundsmakerna och vinet Vad är egentligen vin, och varför smakar det som det gör? En introduktion till hur druvan, jästen och produktionsmetoden kan ge så olika resultat. Dina smakslökar, och dina smaksminnen. Tillsammans provar vi och diskuterar runt 3 olika viner. DAG 2 - Glas, Dekantering och servering av vin Vinet bestämmer glaset. En genomgång i hur tannin, syra och alkohol uppfattas i olika glas och temperaturer. Dekantera, varför och hur? Vi ska pröva 3 olika viner och ännu fler glas. Glas som ni kan ni köpa med hem, till för kvällen ruskigt bjussiga priser. DAG 3 - Eko, Bio, Natur Ett gigantiskt tema där vi ska ta oss igenom grunderna, lagar, regler och de helt laglösa dryckerna? Vad är hållbart? Kvalitet, vad och varför smakar det som det gör. Vi provar viner och diskuterar oss igenom detta "på-tapeten" tema. DAG 4 - Vintage Hur lagrar man vin bäst, hemma? Blir allt vin bättre med åren? Vi ska diskutera varför vissa viner SKA lagras och andra ALDRIG lagras. Och dricka, vällagrat gott. Och fira, ni har nu (förhoppningsvis) bestått kursen från A til Å!


Kommande sessioner


Kontaktuppgifter

  • Västra Vallgatan 8, Varberg, Sverige

    party@deilig.se

bottom of page